Monday, April 23, 2012

pengalaman semasa menjadi TDF persatuan

di Universiti aku mula melangkah dengan cara baru, semasa disini aku pernah bergiat dalam banyak persatuan, join xtvt U dan macam2, dan disebabkan itu, aku mula mengenal ilmu TDF(teknilak dan fizikal)apa sebenarnya TDF ni yer..ni la salah satu biro yang akan wujud untuk sesuatu program. fotograper, editer, movie making, semuanya termasuk dalam TDF..hahah dengan itu aku mula meminati apa yang aku sifatkan sebagai ilmu baru bagi aku..bermula dengan itu, aku mula jatuh cinta dengan alam..dan dari lensa aku mula merakam segala detik... itulah kisah aku..tapi sayang sebanrnya..aku tak mempunyai alatn yang membolehkan aku melangkah lebih jauh..hikhikhik, camera yang diguan hanyalah pnjaman...namun bagus kan jika mempunyai hak sendiri..xperlu lagi risau..

aku mula menjinakkan diri dengan membuat video slide semasa aku bergiat aktik dalam persatu di U(kini dah xjoin pown), disitu aku mula belajar dan ia membuatkan ati aku tertarik untuk ilmu itu... kali pertama buat video, memakan masa selama 2 hari, huhuh nak tayang tuk 5 6 minit jew... namun kerana minat yang timbul, aku terus gak buat..bukan nak membangga diri. tapi kalau dah minat 2, teruskan jew la kan... video yang dibuat kebanyakkannya aku cuba untuk mencari kelainan, ala video tuk tayangan umum jew..buka untuk owng besaq tengok pown..tapi, bagi aku, setiap video yang dihasilkan adalah karya, walaupun remeh, aku cuba mencari kelainannya..huhuu sampai disatu tahap aku sampai tak tidur krn nak siapkan video..hahah ade lah aku juga pernah melakukan kerja seorang diri, menjaga tempat seminar seorang diri dan banyak lagilah.

dalam melaksanakan tugas sebagai TDF 2 aku mula mengenal penat lelah, yer la bayangkan aku diajar untuk berdikari dengan hanya  dengan permulaan zero...merangkak kerana tanggungjawab yang diberi...fuhhh penat tetapi kekadang bila difikirkan ..tapi berbaloi.... hurmm.. namun...tak disangka khidmat aku terpaksa diberhentikan kerana angin racun..sembilu bisa yang sudah mencucuk dalam kalbu... mungkin ramai xtau yang aku terpaksa tinggalkan tugasan itu dengan terpaksa.. ibarat sepah..walau xnak berpisah dengan madu..tapi apakah daya.. madu sudah berharga..sepah pula jadi sisa..itu la ibarat aku sekarang..tapi xpew la .. mungkin takdir tuhan inginkan aku berundur dan beri kepada orang yang baru.. yang mana mungkin akan melaksanakannya lebih baik dari apa yang aku aku lakukan selama ini.. dan mungkin apa yang aku korbankan dulu belum cukup untuk orang menilai keikhlasan aku dalam menjalankan amanah yang diberi...hurmmm xpew la... k la nak mandi n solat...dah  nak masuk waktu....

No comments:

Post a Comment